Rózsák és Intézményi Erőszak

A Spanyol Szülészek és Nőgyógyászok Szövetsége (SEGO) közleményben jelentette be, hogy elemzi a Nők Intézete (Instituto de la Mujer) által a nők lealacsonítása kapcsán kritizált tartalmakat a hivatalos szakmai lapjában.

A kritikus hangokat kiváltó képregények Dr. Javier Server Gozálvez, a Gandia Kórház nőgyógyászának munkái, aki biztosította az El Mundo-t, hogy nem fog nyilatkozni, mielőtt az ügyvédjével és a szakmai kollégiumával találkoznia, mivel “nagyon kényes kérdésről van szó” és “később kíván az ügyben nyilatkozni”.

A SEGO pénteki nyilatkozata szerint “a humoros rajzok publikálása kapcsáni botrány miatt a szervezet megvizsgálja a rajzok által kifejezett tartalmakat, a direkt és indirekt üzeneteket, amik sértőek lehetnek a nőkről kialakult képre nézve. A nyilatkozat hozzáteszi, hogy a SEGO “egy szakmai szervezet, amelynek célja a nők szexuális és reproduktív egészségének megőrzése” és “semmilyen szándékában sem állt a nőkről kialakult kép megsértése”. A nyilatkozat szerint “mindenfajta más interpretáció helytelen, és nem áll összangban a szakemberek szándékaival, akiket a szervezet képvisel.”

A hír azután terjedt el, miután a nők érdekképviseleti szervezete írásban kérte a kollégiumot, hogy távolítsa el az először a szakmai hírlevélben megjelent képregényeket, amik többek ábrázolnak között idős nőket kilógó méhhel, viccelődnek a prostituátak higiénés körülényein, vagy például a női inkontinenciából csinálnak viccet.

A SEGO elnöke, Joseph Maria Laila azután írta alá a nyilatkoztatot, miután előzőleg megvédte a képregények tartalmát “ne törődjenek vele sokat, majd ez a hangulat is elmúlik”- nyilatkozta először, amikor a botrány kitört

A Spanyol Betegjogi Képviselők Egyesülete is felkérte az Egészségügyi Minisztert, Leire Pajint, hogy lépjen fel a SEGO ellen a képregények publikálása kapcsán, amelyek “megsértenek és nevetségessé tesznek”. “Elfogadhatatlan, hogy ezek a képregények elkészültek” – nyilatkozta az Egyesület elnöke, Carmen Flores.

FORRÁS: http://www.elmundo.es/elmundo/2011/09/23/espana/1316775194.html

A spanyol szülészeti erőszak elleni mozgalmat kirobbantó képregények angolul és magyarul:

sego5

Kisfiú, de ha inkább lányt szeretne meg lehet oldani!

sego6

Rakd gyorsan vissza, még nincs aláírva a beleegyezési nyilatkozat! (farfekvéses szülés)

sego4

Majd a nyár után műttetem meg a vizeletvisszatartási nehézségeimet… most úgyse tűnik fel senkinek… …Igen, a hőmérséklet miatt!

sego3

Doktor úr, miért gondolja, hogy nekem ebből az oltásból tripla adagra lenne szükségem?

sego2

Három évente az nagyon ritkán van, az én nőgyógyászom három havonta csinál méhnyakrákszűrést.

sego1

Amíg meg nem műtteted a méhelőreesésedet, nem fogok veled futni menni!

sego8 sego_7

Roses Revolution Facebook::

https://www.facebook.com/pages/Roses-Revolution-R%C3%B3zs%C3%A1k-forradalma/1576832335869643

https://www.facebook.com/pages/Roses-Revolution-UK/614051081986049

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s